[an error occurred while processing this directive] Символ Веры
Новости Статьи Интересное Фотогалерея Гостевая Информация Сотрудничество Контакты Христианские храмы и святыни
Главная > (none)  > Если человек собирается в путь




Если человек собирается в путь



В таких случаях читают молитву Господу Иисусу Христу.

Молитва ко Господу Иисусу Христу о путешествующих

Тропарь, глас 2-й

Путь и истина сый, Христе, спутника Ангел Твоего рабом Твоим ныне, якоже Товии иногда поели сохраняюща, и невредимых, к славе Твое? от всякаго зла во всяком благополучии соблюда юща, молитвами Богородицы Едине Человеке любче.

Кондак, глас 2-й

Луце и Клеопе во Еммаус спутешествовавый Спасе, сшествуй и ныне рабом Твоим, путешест вовати хотящим, от всякаго избавляя их злаго об стояния: вся бо Ты, яко Человеколюбец, можеши хотяй.

Молитва

Господи Иисусе Христе Боже наш, истинный и живый пугю, состранствовати мнимому Твоему отцу Иосифу и Пречистой Ти Деве Матери во Египет изволивый, и Луце и Клеопе во Еммаус спутешествовавый! И ныне смиренно молим Тя, Владыко Пресвятый, и рабом Твоим сим Твоею благодатию спутешествуй. И якоже рабу Твоему Товии, Ангела Хранителя и наставника поели, сохраняюща и избавляюща их от всякаго злаго обстояния, видимых и невидимых врагов, и ко исполнению заповедей Твоих наставляюща, мирно же и благополучно и здраво препровождающа, и паки цело и безмятежно возвращающа; и даждь им все благое свое намерение ко благоугождению Твоему благополучно во славу Твою исполнити. Твое бо есть, еже миловати и спасати нас, и Тебе славу возсылаем со Безначальным Твоим Отцем и со Пресвятым и Благим и Животворящим Твоим Духом, ныне и присно и во веки веков. Аминь.

На этот случай следует обращаться к Пресвятой Богородице, перед Ее иконой Смоленская (Одигитрия), иначе: Путеводительница (28 июля/10 августа).

Молитва к Пресвятой Богородице (от человека, собирающегося в путь)

О, Пресвятая Владычице моя, Дево Богородице, Одигитрие, покровительнице и упование спасения моего! Се в путь, мне предлежащий, ныне хощу отлучитися и на время сие вручаю Тебе, премилосердой Матери моей, душу и тело мое, вся умныя моя и вещественныя силы, всего себе вверяя в крепкое Твое смотрение и всесильную Твою помощь. О, благая спутнице и защитнице моя! Усердно молю Тя, да не ползок путь мой сей будет, руководствуй мя на нем, и направи его, Всесвятая Одигитрие, якоже Сама веси, ко славе Сына Твоего, Господа моего Иисуса Христа, буди ми во всем помощнице, наипаче же в сем дальнем и многотрудном путешествии соблюди мя под державным покровом Твоим от всяких находящих бед и скорбей, от враг видимых и невидимых, и моли о мне. Госпоже моя. Сына Твоего, Христа Бога нашего, да поедет в помощь мне Ангела Своего мирна, верна наставника и хранителя да якоже древле даровал есть рабу Своему Товии Paфайла, на всяком месте и во всякое время хранивша его в пути от всякаго зла: тако и мой путь благополучно управи и сохрани мя небесною силою, - здрава да возвратит мя, мирна и всецела-к жилищу моему во славу имени Твоего Святаго, славяща и благословяща Его во вся дни живота моего и Тебе величающа, ныне и присно и во веки веков. Аминь.

Молитвенником на этот раз может быть Иосиф праведный, обручник. Как известно, Иосиф потерпел нападение разбойников во время бегства в Египет с Божественным Младенцем.

Молитва праведному Иосифу, Обручнику Пресвятой Девы Марии

О, святый праведный Иосифе! Ты еще на земли сый, велие имел еси дерзновение к Сыну Божию, Иже благоизволи именовати тя отца Своего, яко обрученика Своея Матери, и послушати ты: веруем, яко ныне с лики праведных во обителех небесных водворяяся, услышан будеши во всяком твоем прошении к Богу и Спасителю нашему. Темже, ко твоему покрову и заступлению прибегающе, смиренно молим тя: якоже сам от бури сумнительных помышлений избавлен был еси, сице избави и нас, волнами смущений и страстей обуреваемых: якоже ограждал еси Всенепорочную Деву от клеветы человеческия, огради и нас такожде от всякия клеветы напрасныя: якоже хранил еси от всякого вреда и озлобления воплотившагося Господа, сице сохраняй твоим заступлением Церковь Его Православную и всех нас от всякого озлобления и вреда. Веси, святче Божий, яко и Сын Божий во днех плоти Своея в телеснь^ потребах нужду имеяши, и ты послужил еси им: того ради молим тя, и нашим временным нуждам благопоспеши твоим ходатайством, подая нам вся благая, в житии сем потребная. Изряднее же просим тя, исходатайствуй нам оставление грехов прияти от нареченнаго ти Сына, Единороднаго же Сына Божия, Господа нашего Иисуса Христа и достойны быти наследия Царства Небеснаго нас предстательством твоим сотвори, да и мы, в горских селениях с тобою водворящеся, прославим Единаго Триипостасного Бога, Отца и Сына и Святаго Духа, ныне и присно и во веки веков. Аминь.

Обращаются и к святителю Николаю, архиепископу Мир Ликийских, чудотворцу (6/19 декабря), который «по земли путешествующим... в едином часе (то есть скоро, в минуту) пособствуеши».

Молитва святителю Николаю, чудотворцу

Кондак 1

Возбранный Чудотворче и изрядный угодниче Христов, миру всему источаяй многоценное милости миро, и неисчерпаемое чудес море, восхваляю тя любовию, Святителю Николае: ты же яко имеяй дерзновение ко Господу, от всяких мя бед свободи, да зову ти: Радуйся, Николае, великий Чудотворче.

Молитвы

О, всесвятый Николае, угодниче преизрядный Господень, теплый наш" заступниче и везде в скорбех скорый помощниче, помози мне грешному и унылому в настоящем сем житии, умоли Господа Бога даровати ми оставление всех моих грехов, елико согреших от юности моея, во всем житии моем, делом, словом, помышлением и всеми моими чувствы; и во исходе души моея помози ми окаянному, умоли Господа Бога, всея твари Содетеля, избавити мя воздушных мытарств и вечнаго мучения: да всегда прославляю Отца и Сына и Святаго Духа, и твое милостивное предстательство, ныне и присно и во веки веков. Аминь.

О, всеблагий отче Николае, пастырю и учителю всех, верою притекающих к твоему заступлению, и теплою молитвою тебе призывающих, скоро потщися, и избави Христово стадо от волков, губящих е; и всяку страну христианскую огради и сохрани святыми твоими молитвами от мирскаго мятежа, труса, нашествия иноплеменников и междоусобныя брани, от глада, потопа, огня, меча и. напрасныя смерти; и якоже помиловал еси триех мужей, в темнице седящих, и избавил еси их царева гнева и посечения мечнаго, тако помилуй .и мене, умом, словом и делом во тьме грехов суща, И избави мя гнева Божия и вечныя казни; яко да твоим ходатайством и помощию. Своим же милосердием и благодатию Христос Бог тихое и безгрешное житие даст ми пожити в веце сем, и избавит мя шуияго стояния, сподобит же деснаго со всеми святыми. Аминь.

При составлении текста использованы материалы сайтов:
За предоставленную информацию и ее использование автор сайта никакой ответственности не несет
http://www.wco.ru/biblio/

· Православные Новости