[an error occurred while processing this directive] Символ Веры
Новости Статьи Интересное Фотогалерея Гостевая Информация Сотрудничество Контакты Христианские храмы и святыни
Главная > (none)  > Во время бедствия и нашествия врагов




Во время бедствия и нашествия врагов



При таких обстоятельствах взывают молитвенно ко Господу Иисусу Христу.

Молитва ко Господу Иисусу Христу

Скоро предвари, прежде даже не поработимся врагом хулящим Тя и претящим нам, Христе Боже наш: погуби Крестом Твоим борющия нас, да уразумеют, како может православных вера, молитвами Богородицы, Едине Человеколюбче. Возбранный Воеводо и Господи, ада Победителю! Яко избавлься от вечныя смерти, похвальная восписую Ти, создание и раб Твой; но яко имеяй милосердие неизреченное, от всяких мя бед свободи, зовуща: Иисусе, Сыне Божий, помилуй мя. В этих случаях молитвенником может стать Александр Невский (23 ноября/6 декабря), благоверный князь.

Молитва благоверному князю Александру Невскому

Скорый помощниче всех усердно к тебе прибегающих и теплый наш пред Господем предстателю, святый благоверный великий княже Александре! Призри милостивно на ны недостойныя, многими беззаконии непотребны себе сотворшия, к раце мощей твоих (или ко святей иконе твоей) ныне притекающия и из глубины сердца к тебе возывающия. Ты в житии твоем ревнитель и защитник православныя веры был еси: и нас в ней теплыми твоими к Богу молитвами непоколебимы утверди. Ты великое возложенное на тя служение тщательно проходил еси: и нас твоею помощию пребывати коегождо, в неже призван есть, настави. Ты, победив полки супостатов, от пределов Российских отгнал еси: и на нас ополчающихся всех видимых и невидимых врагов низложи. Ты, оставив тленный венец царства земнаго, избрал еси безмолвное житие, и ныне праведно венцем нетленным увенчанный на небесех царствуеши: исходатайствуй и нам, смиренно молим тя, житие тихое и безмятежное, и к вечному Царствию шествие неуклонное твоим предстательством устрой нам. Предстоя же со всеми святыми престолу Божию, молися о всех православных христианех, да сохранит их Господь Бог Своею благодатию в мире, здравии, долгоденствии и всяком благополучии в должайшая лета, да присно славим и благословим Бога в Троице Святей славимаго. Отца и Сына и Святаго Духа, ныне и присно и во веки веков. Аминь.

Можно обратиться и к преподобному Иову, игумену Почаевскому, чудотворцу (28 августа/10 сентября), почившему в 1659 году.

Молитва преподобному Иову, шумену и чудотворцу Почаевскому

О, преподобие отче Иове, иноков трудолюбнаго жития богомудрый наставниче, кротости и воздержания, чистоты и «целомудрия, братолюбия и нищелюбия, терпения и бдения от ранния юности до поздния старости, неутомимый подвижниче, веры православный великий ревнителю и непреборимый поборниче, земли волынския и галицкая светило богосветлое и святыя Почаевские обители непобедимый защитниче! Призри оком благоутробия твоего на нас недостойных чад твоих, к тебе усердно по вся дни прибегающих и на боголюбивые люди сия, пред твоими духоносными и многоцелебными мощами (или ко святой иконе твоей) собравшияся и благоговейно к тем припадающия и испроси предстательством твоим ко Всевышнему Владыце им и нам вся, яже к животу и благочестию, полезная и благопотребная: болящия исцели, малодушныя ободри, скорбящия утеши, обидимыя заступи, немощная подкрепи и поверженныя долу возстави, всем вся, благодатию тебе от Бога данною даруй, по коегождо нужде и потребе, во спасение души и во здравие телу. Вознеси, угодниче Божий, всемощную молитву твою о правителех государства нашего, да будет всегда в державе нашей мир и тишина, благочестие и благоденствие, в судех правда и милость, в советах мудрость и благое преспеяние, да утверждается же во благих человецех верность, в злых же страх и боязнь, во еже престати им от зла и творити добрая, да тако в державе Российстей Царство Христово растет и множится, и да прославится в нем Бог, дивный во святых своих: Емуже Единому подобает всякая слава, честь и поклонение, Отцу и Сыну и Святому Духу, ныне и присно и во веки веков. Аминь.

Во время бедствий, постигших людей, нашествия врагов, иноплеменников и иноверцев молитвенно взывают к Божией Матери перед Ее иконами Владимирская, Казанская, Тихвинская, а также служат молебен перед Ее иконой «Знамение». В таких обстоятельствах молятся святителю Иоанну Новгородскому, благоверным князьям Борису и Глебу, великомученику Димитрию Солунскому, преподобным Нилу Сорскому, Паисию Величковскому.

При составлении текста использованы материалы сайтов:
За предоставленную информацию и ее использование автор сайта никакой ответственности не несет
http://www.wco.ru/biblio/

· Православные Новости